top of page
Rudy Debbaut Accountancy & Tax Advisory

Professioneel bedrijfsadvies voor zelfstandigen, bedrijven, kmo’s

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht bevat de volledige juridische regelgeving die van toepassing is op bedrijven met den zonder winstoogmerk. Het ondernemingsrecht bepaalt de voorwaarden voor de oprichting van een onderneming, overeenkomstig de rechtsvorm, alsook de organisatiestructuur en de aansprakelijkheid van de bestuurders en leidinggevenden. Het ondernemingsrecht beschrijft eveneens hoe een onderneming kan geherstructureerd, overgelaten of stopgezet worden, en ook wat daarvan de consequenties zijn voor alle betrokkenen (bestuurders, personeel...).

ONDERNEMINGSRECHT
Rudy Debbaut Accountancy & Tax Advisory

Vennootschapsrecht

Het vennootschapsrecht is een onderdeel van het ondernemingsrecht en handelt specifiek over de verschillende vennootschapsvormen. In België onderscheiden we: naamloze vennootschap (nv), besloten vennootschap (bv), coöperatieve vennootschap (cv) en maatschap (ms) waaronder de vennootschap onder firma (vof) en de commanditaire vennootschap (CommV) vallen. Het vennootschapsrecht bepaalt de oprichtingsmodaliteiten en de wijzigingen van de vennootschapsvorm van een onderneming.

VENNOOTSCHAPSRECHT

Bent u op zoek naar deskundig en adequaat bedrijfsadvies?

Reken op Rudy Debbaut Accountancy & Tax Advisory in Waasmunster. Wij helpen u graag van maandag tot en met zaterdagvoormiddag, steeds op afspraak.

Rudy Debbaut Accountancy & Tax Advisory

Bedrijfsadvies

Het is erg belangrijk om over het bovenstaande goed geïnformeerd te zijn als u een bedrijf wilt opstarten. Bij gecertificeerd fiscaal accountant Rudy Debbaut kennen wij zowel het ondernemingsrecht als het vennootschapsrecht in al zijn nuances, met alle juridische en fiscale verplichtingen die met elke specifieke rechtsvorm samenhangen. Daarnaast zijn wij als gecertificeerd fiscaal accountants thuis in boekhouding en fiscaliteit en in het economische leven in een ruimere context. Wij zijn dan ook uw uitgelezen partner voor advies en ondersteuning met het oog op een efficiënt bedrijfsbeheer bij elke evolutie van uw bedrijf.

  • Opstart van een bedrijf

  • Groei en uitbreiding van uw professionele activiteiten

  • Boekhoudkundige administratie

  • Fiscale verplichtingen

  • Herstructurering van uw bedrijf

  • Overname van een bedrijf

  • Samensmelting met een bedrijf

  • Stopzetting van de activiteiten

BEDRIJFSADVIES
bottom of page